#ЦРНИТЕ
ЖИВОТИ
СЕВАЖНИ

Низ целиот свет црните луѓе се третирани поинаку само заради бојата на нивната кожа. Ова мора да запре.

Оваа страница служи како прирачник за секој што сака да се информира за неправдата која црните луѓе ја доживуваат секој ден, и за секој што сака на било кој начин да помогне.

Доколку сакате да направите промена во светот, скролајте понатаму за да ги видите сите начини на кои можете да помогнете од вашиот дом.


НЕ ГИ ЗАБОРАВАЈТЕ НИВНИТЕ ИМИЊА

  • ЏОРЏ ФЛОЈД - ЗАДУШЕН ЗА НАВОДНО ФАЛСИФИКУВАЊЕ НА ПАЗАРСКА СМЕТКА

  • БРЕОНА ТЕЈЛОР - УБИЕНА ОД СТРАНА НА ПОЛИЦАЈЦИ КОИ „ВЛЕГЛЕ ВО ПОГРЕШНАТА КУЌА“

  • ЕРИК ГАРНЕР - ЗАДУШЕН ЗАРАДИ СОМНЕЖ ДЕКА ПРОДАВАЛ ЦИГАРИ

  • ФИЛАНДО КАСТИЛ - ЗАСТРЕЛАН И УБИЕН ОД СТРАНА НА ПОЛИЦАЕЦ ЗАТОА ШТО ПОСЕГНАЛ ДА ЈА ИЗВАДИ СВОЈАТА ЛИЧНА КАРТА

  • АХМАУД АРБЕРИ - УБИЕН ЗАТОА ШТО ЏОГИРАЛ

  • ТАМИР РАЈС - УБИЕН ОД СТРАНА НА ПОЛИЦАЕЦ ЗАТОА ШТО СО СЕБЕ НОСЕЛ ИГРАЧКА ПИШТОЛ

  • ТРЕЈВОН МАРТИН - ЗАСТРЕЛАН ОД СТРАНА НА ПОЛИЦАЕЦ КОЈ СЕ „БРАНЕЛ“, ИАКО ТРЕЈВОН БИЛ НЕВООРУЖЕН

  • САМУЕЛ ДУБОСЕ - ЗАСТРЕЛАН ДОДЕКА СЕДЕЛ ВО НЕГОВАТА КОЛА

  • САНДРА БЛЕНД - ОБЕСЕНА ВО ЗАТВОРСКА КЕЛИЈА

  • ТЕРЕНС КРАЧЕР - УБИЕН ЗАТОА ШТО СТОЕЛ БЛИСКУ ДО НЕГОВАТА КОЛА

И БЕЗБРОЈ ДРУГИ


КАКО ДА ПОМОГНЕТЕ

Потпишувајте петиции

Само со име, презиме и е-мејл можете да направите огромна промена

Доколку страницата ви бара зип код - еве ви неколку што можете да ги користите:
90015 - Лос Анџелес, Калифорнија
10001 - Њу Јорк Сити, Њу Јорк
75001 - Далас, Тексас

Ако имате повеќе мејлови, можете да се потпишете повеќе од еднаш

Листа на петиции кои можете да ги потпишете (копирајте го линкот и отворете го во google):

https://docs.google.com/document/d/13COyPPpDjRCBoYB1vhiFDHWDuhlwrKy75O1mT6_p6Pk/edit?usp=sharing


ДОНИРАЈТЕ

ДОНИРАЈТЕ БЕСПЛАТНО:

Можете да донирате бесплатно со гледање на овие видеа без да ги прескокнувате рекламите - ако темата на видеата не ве интересира, можете да ги пуштите без глас во позадина додека вие работите нешто друго.
Листа од видеа преку кои можете бесплатно да донирате (копирајте го линкот и отворете го во google) :

https://docs.google.com/document/d/1snhOYQSO80FXfPaorCbjWxRUQohssf0z1sn0wjFwOsY/edit?usp=sharing


ДОНИРАЈТЕ ДИРЕКТНО

Листа на местата на кои можете да донирате (жртви, протестанти, организации, уништени бизници и др) (копирајте го линкот и отворете го во google) :

https://docs.google.com/document/d/1yEGeY4jKvuIICdGKT5aKhiDrltYefsSO4VtaqokeP6s/edit?usp=sharing


И најважно од се - користете го вашиот глас за да подигнете свест за тоа што се случува низ целиот свет. Информирајте се, информирајте ги вашите фамилии, потпишувајте ги петициите, донирајте и помогнете колку што можете - затоа што само заедно можеме да направиме промена во светот.

( Made with Carrd )